Workshop Zaadjes planten

Zaadjes planten! Wat is het toch een groot wonder om vanuit een klein zaadje een enorme plant te zien groeien. En voor kinderen is er niets leukers dan dat hele proces echt te zíen. Normaal gebeurt een groot deel van dit proces onder de grond, maar tijdens deze workshop gaan we in glazen potjes zaden ‘planten’ die de kinderen de dagen na de workshop kunnen gaan zien uitkomen, zowel boven als onder de grond. Zijn de plantjes groot genoeg? Dan kunnen ze worden uitgeplant in jullie eigen (moes)tuin en kunnen jullie er van de zomer nog van genieten.

 

In deze workshop zal ik wat vertellen over zaadjes en hoe die ontkiemen maar ook wat je moet doen als de plantjes groot geworden zijn. We gaan samen de potjes vullen en ieder kind krijgt een paar zaadjes die ze mogen planten, van zowel groentes als bloemen. Zo hebben jullie meteen wat in de tuin staan deze zomer!

Ik raad aan om deze workshop in maart/april/mei te geven zodat de kinderen het zelfde seizoen nog kunnen genieten van wat ze gezaaid hebben. Het type zaad dat we gebruiken is natuurlijk biologisch en pas ik aan op het seizoen.

Algemene informatie

Workshopduur: 1 uur
Vergoeding: € 158,50 (meerprijs van € 11,- per kind boven de 16 deelnemers)
Aantal deelnemers: Maximaal 12, meer mogelijk met hulp ouders/docenten